preskoči na sadržaj
vijesti

Božićni koncert

U srijedu, 22. prosinca 2021.g. održan je božićni koncert u organizaciji učenika i učitelja naše škole. Priredba je organizirana u ranim večernjim satima ispred Crkve Presvetog trojstva u Ernestinovu.

Program je započeo dolaskom izviđača s Betlehemskim svjetlom mira.

U ostatku  programa  sudjelovali su prvašići i učenici razredne nastave s recitatorima i pjevačkom skupinom.Program je završen nastupom pjevačkog zbora učenika predmetne nastave.

Svi posjetitelji mogli su se okrijepiti uz tople napitke.

Učiteljica voditeljica: Marina Šestić

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 23. 12. 2021. 11:50

Virtualne veze diljem svijeta

U sklopu Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (ISLM) ove smo se godine prvi puta uključili u projekt Virtualne veze diljem svijeta. Projekt se odvija na način da se škola prijavi na međunarodnu platformu, odabere školu sudionika koji su u odgovarajućoj vremenskoj zoni te se zatim organizira razgovor. Mi smo razgovor dogovorili sa školom iz grada Pombala iz Portugala. Tijekom sat vremena razgovora koji se odvijao na platformi Microsoft Teams učenici sedmog razreda Jure Matovac, Andrej Papić, Petra Roguljić, Marija Kotur i portugalski učenici su razgovarali o geografiji naših zemalja, o pojedinostima iz škola, knjižničnim aktivnostima te samom projektu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 23. 12. 2021. 11:20

Kolonija mladih Ernestinovo 2021

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 14. 12. 2021. 10:29

Božićni sajam

U organizaciji Općine Ernestinovo i OŠ Ernestinovo, u petak je održan božićni sajam s prodajnim štandovima učenika OŠ Ernestinovo. Sajam je zainteresirao mnoge mještane općine koji su obišli  štandove, konzumirali topla jela i pića i kupili prigodne darove. Prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

Hvala svima koji su sudjelovali na sajmu i svojim doprinosom omogućili prikupljanje sredstava.

Fotografije sa sajma možete pogledati u fotogaleriji.

     

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 13. 12. 2021. 11:20

Najava božićnog sajma

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 7. 12. 2021. 19:53

Sveti Nikola

Kao i svake godine u ovo vrijeme,nama je u školu došao jedan poseban gost.
Sveti Nikola. Sigurno smo bili dobri cijele godine kada nas je jako pohvalio i počastio slatkišima.
Zna Nikola da su u našoj skoli dobra djeca. Mi smo mu pjevali,recitirali glumili i čak intervju s njim imali.

Hvala Svetom Nikoli, neka dođe i dogodine.

Učiteljica : Dragana Magoč

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 6. 12. 2021. 11:05

Projekt razmjene straničnika (bookmarka)

I ove smo se godine uključili u Projekt razmjene straničnika (bookmarka). Naš partner je bila škola iz Litve. Ovogodišnja tema je bila Narodne priče i bajke pa je knjižničarka tako pročitala narodnu bajku Kraljeva kći vještica. Nakon toga učenici 4.razreda su ilustrirali straničnike na tu temu.  Na slikama možete vidjeti kako su izgledali. Za Litvance smo napisali prigodno pismo i poslali straničnike u Litvu. Na drugoj slici možete vidjeti njihove straničnike koji su nama došli. Jako su nam zanimljivi i lijepi i bit će lijepa uspomena.  

školska knjižničarka:Tihana Pavić Varga

       

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 2. 12. 2021. 09:30

Večer matematike 2021

Uz pridržavanje epidemioloških mjera, i ove školske godine obilježili smo večer matematike uz voditeljstvo učitelja matematike Davora Burazina i učiteljice razredne nastave Marine Alerić.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 2. 12. 2021. 09:22

Sv. Martin na njemački način - Martinstag

U srijedu 17. studenoga 2021. godine u našoj smo školi obilježili blagdan sv. Martina na njemački način. U obilježavanju su sudjelovali učenici četvrtih i petih razreda izborne nastave njemačkog jezika pod vodstvom učiteljice Dijane Mišević.

Učenici su tijekom rujna, listopada i studenoga sudjelovali na različitim kreativnim radionicama na kojima su rješavali radne listiće i igrali društvene igrice na temu sv. Martina; učeći pritom o tradiciji obilježavanja sv. Martina u Njemačkoj i uspoređujući njihove i naše običaje. Učenici su kod kuće izradili i ukrasili lampione od staklenki. Sve navedene aktivnosti dio su projekta planiranog u suradnji s učenicima OŠ „Tin Ujević“ koji su također obilježili Martinje u svojoj školi.

          

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 23. 11. 2021. 21:26

Obilježavanje sjećanja na događaje Domovinskog rata

Kao i svake godine u mjesecu studenom sjećamo se tragičnih događaja u Ernestinovu u vrijeme Domovinskog rata. Učenici povjesničari u predvorju škole pripremili su prigodnu izložbu učeničkih istraživačkih i kreativnih radova. Također su u suradnji s Općinom Ernestinovo, braniteljima UHDDR i Likovnom udrugom „Petar Smajić“ povodom 30 godina sjećanja pripremili izložbu u izlogu Galerije „Petar Smajić“ u Parku skulptura pod nazivom Dok lampe još gore. Svi učenici i djelatnici škole odali su počast poginulim u Domovinskom ratu polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja u parku, a na sam dan okupacije Ernestinova, 20. studenoga, odali su počast poginulim civilima i braniteljima i učenici povjesničari u pratnji učiteljice povijesti.

                                                                  Učiteljica povijesti Natalija Bulić-Kuić

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 20. 11. 2021. 11:43

Obavijest roditeljima i učenicima

U ponedjeljak, 15. studenoga nastava za sve učenike je u školi po redovitom rasporedu uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Prijevoz učenika putnika je isti kao do sada.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 12. 11. 2021. 10:01

Europski tjedan programiranje 2021

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

U školi smo obilježili s učenicama razredne i predmetne nastave.

    

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 29. 10. 2021. 12:16

Dan kravate

U ponedjeljak, 18. listopada,  smo obilježili Dan kravate u našoj školi koji se u Hrvatskoj obilježava još od 2008. godine. Učitelji i učenici su tom prigodom nosili kravate, a knjižničarka i pedagoginja su održale radionice s 6.b, 6.c, 7.a i 8.a razredom. Nakon kratke uvodne prezentacije o povijesti kravate, učenici su pisali pjesme o kravati u formi činkvine i akrostiha. Nastali su vrlo maštoviti, zanimljivi i duhoviti radovi. Nakon pjesmica učenici su izrađivali kravate origami tehnikom i ukrašavali ih. 

                           

U nastavku pročitajte neke od pjesama naših učenika, a ako ste zainteresirani i sami se okušajte u pisanju istih!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 27. 10. 2021. 21:32

Pipi Duga Čarapa u Ernestinovu

Naša se škola ove godine uključila u e-Twinning projekt „Pipi Duga Čarapa nastavlja svoje putovanje".  To je projekt koji je organizirala učiteljica hrvatskog razreda iz Švedske, a izvodi se na principu da lutkica Pipi Duge Čarape putuje po Hrvatskoj i hrvatskim školama i upoznaje narod, običaje, kulturu, glazbu i slično. U našoj školi  Pipi je boravila od 08. – 15. Listopada i u tom vremenu se družila s učenicima 1., 2. I 3. razreda. Nakon što im je knjižničarka pročitala ulomke iz knjige Pipi Duga Čarapa učenici su ilustrirali omiljene događaje, izrađivali slagalicu lika i kocku pričalicu. Pipi je usput i prošetala kroz naše Ernestinovo, a kako joj je bilo možete pogledati na fotografijama.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 18. 10. 2021. 09:21

Obavijest za roditelje učenika 6. razreda Vijest ima dokument u privitku

U prilogu obavijesti nalaze se informacije o Nacionalnom programu Zubne putovnice  namjenjen učenicima šestih razreda. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 14. 10. 2021. 09:37

Posjeta domu za starije i nemoćne

Učenici 3. i 4.razreda sa svojim učiteljicama M. Alerić i D. Magoč posjetili su 1. listopada Dom za starije i nemoćne Kanisek.

Obilježili smo Dan starijih osoba pjesmama, recitacijama  i darovali smo starije jesenskim plodovima  iz našeg voćnjaka

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 11. 10. 2021. 08:19

Prvašići u knjižnici

Učenici prvog razreda s učiteljicom Anom Knez su danas  prvi puta posjetili knjižnicu. Tamo ih je dočekao igrokaz koji su priredile učenice sedmog razreda Marija Županec, Ema Zoretić i Lucija Pezelj.
Igrokaz Miš u knjižnici je naše male prvašiće uveo u svijet slikovnica, knjiga, čitanja, a poslije su u razgovoru s knjižničarkom naučili čega sve ima u knjižnici, kako se ponašati u knjižnici, a kako ne.
Na kraju sata su i posudili svoju prvu lektiru Crvenkapicu. 
Želimo im što uspješnije učenje slova, a slijedom toga i što više pročitanih zanimljivih knjiga.  
Knjižničarka Tihana Pavić Varga
  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 7. 10. 2021. 12:35

Obavijest za roditelje učenika 1. razreda

Roditelji učenika 1. razreda dovode djecu u školu, 6. rujna u 8:00 h. Nastava će trajati 30 min.

Nakon nastave roditelji trebaju preuzeti  udžbenike i potpisati izjave o preuzimanju istih.

Ravnatelj: Damir Škrlec

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 1. 9. 2021. 11:26

Obavijest za učenike i roditelje Vijest ima dokument u privitku

Školska godina 2021./22. započinje u ponedjeljak 6.rujna 2021.godine.

Dovoz učenika putnika od 1.-4. razreda je prema rasporedu:

Petrova Slatina 7:30 h, Šodolovci  - 7:35 h, Koprivna - 7:40 h, Paulin Dvor - 7:45 h, Ernestinovo 7:50 h, Divoš - 7:55 h

Dovoz učenika putnika od 5.-8. razreda je prema rasporedu:

Petrova Slatina 6:55 h, Šodolovci  - 7:00 h, Koprivna - 7:05 h, Paulin Dvor - 7:10 h, Ernestinovo 7:15 h, Divoš - 7:20 h

Svu učenici prvog nastavnog dana podižu udžbenike na satu razrednika a roditelji su dužni potpisati  dokument  o prijemu udžbenika i dostaviti ga razredniku u roku od dva dana.

Molimo roditelje da pročitaju upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19, vezano uz rad  predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./22., a koje se nalaze u prilogu obavijesti, i pridržavaju se istih.

Posebno upozoravamo roditelje na slijedeće:

da ne dolaze u pratnji djeteta u školu ako imaju simptome zarazne bolesti

da ne dovode dijete u školu ako:

  • ima simptome zarazne bolesti
  • ima izrečenu mjeru samoizolacije
  • ima saznanje da je  zaraženo koronavirusom

Svim roditeljima, učenicima i djelatnicima želim uspješnu, lijepu i zdravu školsku godinu 2021./22.

Ravnatelj škole: Damir Škrlec

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Leko  datum: 1. 9. 2021. 11:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Zakoni i pravilnici

Idemo u srednju !

 

 

CARNetLoomen

 


« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji
preskoči na navigaciju