preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ernestinovo

 > Naslovnica
Vijesti

MEĐUNARODNA SURADNJA UČENIČKIH ZADRUGA U TAVANKUTU

Autor: Ivana Kardo, 14. 11. 2016.

U organizaciji Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva ostvarena je međunarodna suradnja učeničkih zadruga u OŠ "Matije Gubec", Tavankut, Vojvodina od 12. do 14 studenoga 2016.

Voditelji Podružnica učeničkih zadruga iz 18 županija RH i učenici, koji su sudjelovali kao predstavnici svojih učeničkih zadruga, upoznali su se sa radom učeničke zadruge Matija Gubec, Tavankut.

Više o događaju možete pročitati pod Opširnije.
Fotografije možete pogledati u Foto-galeriji škole.
 

Učenice Mirna Kojčinović, 8a i Vanja Maletić, 6a sa nastavnicom Ivanom Kardo, voditeljicom Podružnice učeničkih zadruga OBŽ, sudjelovale su sa učeničkom zadrugom “Eko-Ernest” kao predstavnici Osječko-baranjske županije.

Učenici su bili smješteni u domovima svojih vršnjaka iz Tavankuta, a voditelji u župnom dvoru i školi te na prekrasnom etnosalašu "Balažević", 

Program je započeo nakon smještaja, u subotu, u školi. Ravnateljica škole, Stanislava Stantić Prćić, zaželjela nam je dobrodošlicu te predstavila rad škole, a nakon toga su voditelji pojedinih učeničkih zadruga RH, uručili ravnateljici proizvode svojih učeničkih zadruga kao darove.

Domaćini su, za sve nas, pripremili radionice: potraga za glagoljičkim blagom, rad sa slamom, ljuskura-komušina, fotografska, novinarska i roljanje.

Poslije radionica učenici su zajedno sa domaćinima mogli igrati stolni tenis, stolni nogomet i pikado. To su samo neke od aktivnosti koje provodi klub Mjesečina 9 koji u OŠ "Matija Gubec" djeluje već duži niz godina s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja.

Na kraju dana po programu je bila predviđena disco dance radionica. Učenici su dobili popis pjesama koje su mogli birati kao svoje glazbene želje. Voditelji su pak imali večeru u Galeriji HKPD "Matija Gubec", Tavankut, uz tamburaše.

U nedjelju, poslije mise u kapelici sv.Ane u Gornjem Tavankutu i ručka , organiziran je odlazak na Palić i posjet ZOO vrtu te obilazak Subotice uz stručno vodstvo.

U ponedjeljak, poslije doručka, oprostili smo se od svojih domaćina i krenuli svojim kućama. Sa sobom smo, osim prekrasnih dojmova, ponijeli nova saznanja, iskustva, poznanstva, prijateljstva...

 
Zakoni i pravilnici
Idemo u srednju !

 

 

CARNetLoomen

 

« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Ernestinovo / Školska 1 , HR-31215 Ernestinovo / os-ernestinovo.skole.hr / ured@os-ernestinovo.skole.hr
preskoči na navigaciju