preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ernestinovo

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole

Autor: Ana Leko, 11. 6. 2024.

Prošloga tjedna, 6. lipnja, radno, ali veselo i svečano proslavili smo Dan naše škole, Osnovne škole Ernestinovo.

Nakon prilagođenog nastavnog dijela dana započeo je svečani dio kratkom priredbom koju su uveličali učenici nižih razreda pod vodstvom svojih učiteljica. Učenici su pripremili kratke recitatorske, glazbene i plesne točke. Priredbu su zatvorili učenici viših razreda, bubnjari koji su pokazali da i ovdje imamo mladih nada. Na priredbi smo ugostili naše prijatelje iz CDŠ-a, učitelje i učenike iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Vladislavaca, načelnicu općine Ernestinovo, Marijanu Junušić , ali i ostale goste iz obitelji naših učenika.

Ravnatelj, Damir Škrlec, uručio je prigodne darove našim najboljim učenicima, najboljima u posebnom zalaganju i trudu u školskim obvezama i aktivnostima, natjecanjima, ali i onima koji su bili vrlo uspješni u riješenosti Nacionalnih ispita (osobito dobri bili su učenici četvrtih razreda). Učenici koji su pohvaljeni i nagrađeni:

1.a Ema Jelenić, 1.b Petra Čakalo, 2.r. Matej Strmečki, 3.r. Leonarda Bronzović, 4.r. Erhan Zendeli, 5.r. Irina Tešanović, 6.r. Dora Miletić, 7.r. Ena Zoretić, 8.c Lucija Zovko.

1.mjesto na međunarodnom natjecanju HIPPO Olympiad -Leonarda Bronzović (3.r)Za uspjeh na međunarodnom natjecanju HIPPO Olympiad- Mihael Đurđević (3.r)Za uspjeh na međunarodnom natjecanju HIPPO Olympiad -Erhan Zendeli (4.r)

Za uspjeh na međunarodnom natjecanju Dabar-Dorotea Tešanović (2.r)

Za iznadprosječan rezultat na Nacionalnim ispitima za 4.razred- Irina Kelava i Elena Tešanović (4.r obje)

Završetkom svečanoga dijela započeo je radni, kreativni i sportski dio toga dana.

Nakon priredbe, a tijekom ostalih aktivnosti u školi i školskom dvorištu, održan je sastanak s predstavnicima naše škole i predstavnicima B2 aktivnosti, tema sastanka bila je dosadašnja provedba B2 aktivnosti u našoj školi, ali i buduće suradnje s partnerima. Održan je i okrugli stol na kojemu su sudjelovali predstavnici obiju škola u CDŠ-u, OŠ Ernestinovo i OŠ Mate Lovraka iz Vladislavaca. Razmijenjena su iskustva u provedbi nastave u A2 području i sudionici su izrazili pohvalne komentare za ovakve oblike međusobne podrške dvaju škola.

Svi su se učenici, i učenici naše škole i učenici OŠ Mate Lovraka, rasporedili u radionice ili u sportske timove koje su već ranije odabrali prema svojim interesima. Naši su se sportaši, kojima nije smetalo vruće i sparno popodne, natjecali u nogometu, košarci, dok su drugi uživali u odbojci. Posebno pohvaljujemo navijački tim koji je održao odličnu atmosferu do kraja natjecanja.

U školskom dvorištu bili su raspoređeni i učenici slikari i kipari u svojim radionicama. U slikarskoj su radionici slikali cvijet u posudi, a u kiparskoj su izrađivali motive iz drveta, najčešće životinje i lopte. Ovaj se kreativno-sportski dio odvijao u školskom dvorištu dok su ostale radionice bile u školi. Digitalni kreativci mogli su se okušati u 3D modeliranju, u informatičkoj učionici. U plesnoj su se radionici učili najnoviji koraci i koreografije uz puno smijeha, dok se u glazbenoj učionici bubnjalo u „Rim Tim - bubanj - Dim“ veselom ozračju. Kreativnost smo pratili i u radionicama Kreativni kutak i Domaćinstvo. Ondje su učenici pokazali i svoje praktične vještine i spojili ih s onim kreativnima u izradi slatkih deserta, voćnih salata i kolača, rezultati njihovoga rada nekako su svima bili najdraži. Ovi su kreativci pomogli i u izradi domjenka za sve učenike, učitelje i goste koji je bio „točka na i“ toga kreativnog, lepršavog i vrućega dana.

Svi smo uživali i vidimo se dogodine. 

Učiteljica Ivana Šimunović Vučemilović
Zakoni i pravilnici
Idemo u srednju !
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Ernestinovo / Školska 1 , HR-31215 Ernestinovo / os-ernestinovo.skole.hr / ured@os-ernestinovo.skole.hr
preskoči na navigaciju