2014-12-11 12:25:19

Sjećanje na događaje i žrtve Domovinskog rata

Prezentacijom učeničkih radova (u utorak, 18. studenoga) i polaganjem cvijeća na spomen-obilježja u Ernestinovu (20. studenoga) obilježili smo Sjećanje na događaje i žrtve Domovinskog rata

U utorak, 18. studenoga, na dan kada se sjećamo ratnih događanja, žrtava i stradanja Vukovara, učenici povjesničari, u sklopu višegodišnjeg projekta Domovinski rat 1991.-1998., prezentirali su u predvorju škole svoje istraživačke radove. Patricia Junušić i Ena Dražić prezentirale su istraživački rad Kolonija u progonstvu, a Sanda Liščević prezentirala je Sudjelovanje povjesničara na 11. međunarodnoj koloniji mladih i izradu skulpture sa zavičajnim motivima posvećenu stradanju Slavonije.

Predstavnici osmih razreda prikazali su terensku nastavu i dvodnevni posjet Vukovaru te organizirali mali kviz znanja o poznavanju Vukovara i razdoblja Domovinskog rata.

U četvrtak, 20. studenoga, svi učenici i djelatnici škole sudjelovali su u obilježavanju Sjećanja na događaje i poginule u obrani Ernestinova. Položili smo cvijeće i zapalili svijeće kod spomen-obilježja na groblju i Parku skulptura.

 


Osnovna škola Ernestinovo