2016-10-31 12:56:00

HUMANITARNI JESENSKI SAJAM

U školskoj dvorani osnovne škole Ernestinovo, u četvrtak, 27. listopada 2016., održan je humanitarni jesenski sajam od 17.00 do 18.30 sati.

Program sajma započeo je zabavnim programom kroz igrokaz, pjesmu, ples i recitacije učenika razredne i predmetne nastave. Posjetitelje je dočekala šarolika ponuda proizvoda koje su učenici pripremili u različitim izvannastavnim aktivnostima: krema od nevena, čips od jabuka, med, čajevi od različitog ljekovitog bilja, kuharica sa receptima od jabuka te raznovrsni kolači koje su pripremili roditelji i rodbina učenika.

Više o događaju možete pročitati pod Opširnije.
Fotografije možete pogledati u Foto-galeriji škole.
 

Uz sve navedeno učenici su educirati posjetitelje o tradiciji proizvodnje kruha te o porijeklu žitarica od kojih se sve može napraviti kruh. Time želimo potaknuti posjetitelje da promisle o tome odakle dolazi hrana koju jedemo i kako je hrana koju jedemo proizvedena. To su samo neka od pitanja na koja ćemo tražiti odgovore tijekom ove školske godine unutar projekta Mi jedemo odgovorno. Ovim sajmom smo započeli provoditi aktivnosti vezane uz navedeni projekt.

Uz sve navedeno, svi zainteresirani mogli su odigrati nekoliko starih igara.

Kako je sajam bio humanitarnog karaktera, sav prikupljen novčani iznos bit će namjenjen školskoj kuhinji.

Sajam je bio i medijski popraćen.

ŽUPANIJSKA PANORAMA 27.10.2016. 

https://www.facebook.com/HRT-%C5%BDupanijska-panorama-Osijek-1534041390146383/?pnref=story

OSIJEK031  

http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=64519

Fotografije sa sajma možete vidjeti u Foto-galeriji škole.


Osnovna škola Ernestinovo