2016-12-04 00:48:00

Međužupanijski susret učeničkih zadruga Podružnica HUUZ- a Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije

U osnovnoj školi Ernestinovo,  u subotu,  3. prosinca 2016. održan je prvi međužupanijski susret učeničkih zadruga Podružnica HUUZ- a Osječko-baranjske i  Vukovarsko-srijemske županije.

Na susretu je sudjelovalo 106 sudionka, voditelja zadruga i učenika zadrugara.

Pozdravnu riječ uputio je ravnatelj OŠ Ernestinovo, Damir Škrlec, a voditeljica Podužnice učeničkih zadruga Vukovarsko – srijemske županije, Sanja Barbir, uručila ja proizvode učeničkih zadruga svoje županije kao poklon domaćinu.

Više o događaju možete pročitati pod Opširnije.
Fotografije možete pogledati u Foto-galeriji škole.
 

Voditelji i učenici su kroz tri radionice mogli izrađivati božićne ukrase od različitih materijala. Ujedno je to bila i prilika gdje su se, voditelji i učenici iz dviju županija, međusobno mogli upoznati sa radom drugih zadruga, razmijeniti ideje ili dogovoriti se za buduću suradnju.

Radionice su vodile:

Nataša Šego, prof biol. i kem, OŠ „I.G.Kovačić“ , Đakovo – pleteno drvce

Melita Milanović, odgojiteljica, dječji vrtić „ Kosijenka“, Osijek – rolice, rolice

Suzana Katić, vjeroučiteljica, OŠ Ernestinovo, Ernestinovo – faltanje papira

Voditeljice Podružnica Osječko-baranjske, Ivana Kardo, i Vukovarsko-srijemske županije, Sanja Barbir, održale su i sastanak za voditelje učeničkih zadruga svoje županije. Na sastanku su iznijele izvješća sa Državne smotre učeničkih zadruga RH održane u Zadru, od 5. do 7. listopada 2016. te sa međunarodnog susreta zadrugara održanog u Tavankutu, u OŠ Matije Gubca od 12. do 14. studenog 2016. Razmotren je i vremenik te organizacija županijskih smotri u 2017. godini.

Nakon zajedničkog ručka, svi zainteresirani posjetili su galeriju Petar Smajić. Gospodin Ivica Tolić, tajnik likovne udruge Petar Smajić, predstavio je ukratko rad udruge te kiparske i slikarske radove u galeriji.

Nakon posjeta galeriji, sudionici su, sa svime što su taj dan u radionicama napravili, zadovoljni otišli svojim kućama.

 


Osnovna škola Ernestinovo