2017-05-12 09:36:06

Uspješno obilježen Info dan

U srijedu, 10. 5. 2017. godine u OŠ Ernestinovo obilježili smo Info dan u sklopu projekta Učimo zajedno 3.

Treću godinu za redom, naša je škola partner na projektu čiji je nositelj Osječko-baranjska županija putem kojega se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama.

Ove godine imamo jednu pomoćnicu u nastavi za jednog učenika 2. a razrednog odjela.

 

U sklopu projekta obilježili smo Info dan - dan za inkluziju.

U prvom dijelu dana održana je radionica u 2. a odjelu na temu prepoznavanja i prihvaćanja različitosti kao našeg bogatstva, istaknuta je važnost prijateljstva i pružanja podrške jedni drugima. Učenici su rado prihvatili ovu temu, aktivno su surađivali te su se nakon radionice okrijepili grickalicama i sokovima.

U drugome dijelu važni su bili učitelji. Na predavanju za učitelje, pedagoginja Nina Fabijanac, koordinatorica ovog projekta prezentirala je projekt Učimo zajedno 3, njegov značaj za našu školu, učenike i roditelje.

Nakon toga, stručno predavanje na temu Učitelj-važna karika u prepoznavanju poteškoća kod djece održala je stručna suradnica psihologinja OŠ Ante Starčevića Viljevo, Sandra Vrbešić. U svom zanimljivom predavanju, psihologinja je na primjerima iz prakse pojasnila kako pružiti adekvatnu podršku učenicima s teškoćama u razvoju. Istaknula je važnost učitelja u samom procesu prepoznavanja teškoća za što je nužna educiranost učitelja.

Zahvaljujemo se OŠ Ante Starčevića Viljevo na ostvarenoj međuškolskoj suradnji i nadamo se i daljnjoj uspješnoj suradnji!


Osnovna škola Ernestinovo