2018-07-15 11:58:46

Ljetna škola učeničkog zadrugarstva

Od 4. do 11. srpnja 2018. godine u Odmaralištu Požega u Prvić Luci na otoku Prviću, održana je 6. ljetna škola učeničkog zadrugarstva za mlade zadrugare iz Osječko-baranjske županije. Sudjelovanje na ljetnoj školi učeničkog zadrugarstva namijenjeno je najaktivnijim mladim zadrugarima od 5. do 8. razreda osnovne i od 1. do 4. srednje škole.

Sudjelovalo je 35 učenika zadrugara  OBŽ, a među njima bile su i dvije učenice naše škole Dijana Grgić i Marinela Juginović.

Učenici su tijekom ljetne škole svaki dan radili u radionicama u kojima su stjecali nove vještine i znanja o različitim tehnikama. Sve radove koje su napravili, učenici su ponijeli svojim kućama.

Više fotografija možete vidjeti i u foto galeriji na web stranici naše škole.

Teme radionica bile su:

Izrada ukrasa-mobila Siziix mašinom Filcanje vune i mirisne vrećice od lavande Oslikavanje platnenih vrećica i majica Pletenje narukvica i ogrlica Modelarstvo – izrada zidnog podsjetnika Izrada ukrasne vješalice od prirodnih materijala

Voditelji radionica bili su ; Horvat Blanka, tajnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva;  Đurđa Tesla, stručna suradnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva; Martina Švarbić, stručna suradnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva; Mario Jager, voditelj UZ Krežmolina, Zvjezdana Bogdan, voditeljica UZ Strossmayer i Ivana Kardo, voditeljica UZ Eko-Ernest.

Svaki dan je bilo vremena i za kupanje na obližnjim plažama, dok je večer bila rezervirana za druženje, društvene igre, gledanje projekcija, nogometne utakmice…..

Predzadnji dan zadrugari su posjetili Memorijalni centar Fausta Vrančića koji se nalazi na otoku Prviću te saznali o životu, radu i doprinosu, za naš svagdašnji život, tog hrvatskog velikana.

Zadnjeg dana učenicima su dodjeljene diplome, a voditeljima priznanja.

Fotografije su dostupne na službenoj web stranici Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva kao i na Facebook stranici učeničko zadrugarstvo.


Osnovna škola Ernestinovo