2018-12-10 08:52:27

Međužupanijski susret učeničkih zadruga

U osnovnoj školi Ernestinovo,  u subotu,  8. prosinca 2018. održan je međužupanijski susret učeničkih zadruga Podružnica HUUZ- a Osječko-baranjske i  Vukovarsko-srijemske županije.  Na susretu je sudjelovalo 90 voditelja učeničkih zadruga i učenika zadrugara.

Pozdravnu riječ uputio je ravnatelj OŠ Ernestinovo, Damir Škrlec te zaželio ugodan boravak u školi i uspješan rad u radionicama.

Voditelji i učenici su kroz tri radionice mogli izrađivati božićne ukrase od različitih materijala. Ujedno je to bila i prilika gdje su se, voditelji i učenici iz dviju županija, međusobno mogli upoznati sa radom drugih zadruga, razmijeniti ideje ili dogovoriti se za buduću suradnju.

 

Radionice su vodile:

Renata Viviora- Rous, UZ Kupusići, Čepin – OBLIKUJMO ŽICOM I PERLICAMA

Zdenka Vinković ,UZ Kupusići, Čepin - IZRADA ČESTITKI OD ZLATNOG KONCA

Dubravka Scharmitzer, UZ Strossmayer, Đakovo - MAKRAME - tehnika vezanja užeta

Maja Madunić, UZ Ivan Štark, Osijek - IZRADA SLIKA NA DRVETU FOTO TRANSFER TEHNIKOM

Voditeljice Podružnica Osječko-baranjske županije, Ivana Kardo,  i Vukovarsko-srijemske županije, Sanja Barbir Bošnjaković, održale su i sastanke Podružnica sa voditeljima učeničkih zadruga. Na sastanku su prisutne izvjestile o međunarodnom susretu zadrugara održanog u Travniku, u KŠC Petar Barbarić od 15. do 17. studenoga 2018. Razmotren je i vremenik te organizacija županijskih smotri u 2019. godini.
Nakon zajedničkog ručka, svi zainteresirani posjetili su galeriju Petar Smajić. Gospodin Ivica Tolić, tajnik likovne udruge Petar Smajić, predstavio je ukratko rad udruge te kiparske i slikarske radove u galeriji.
Nakon posjeta galeriji, sudionici su, sa svime što su taj dan u radionicama napravili, zadovoljni otišli svojim kućama.

Fotografije možete pogledati u našoj foto-galeriji


Ivana Kardo, voditeljica Podružnice
Osječko-baranjske županije


Osnovna škola Ernestinovo