2020-12-23 19:43:00

Kad se male ruke slože…

U sklopu izvannastavne aktivnosti Domaćinstva kod učenika se potiče svijest o važnosti znanja iz domaćinstva te se nastoji razvijati motorika i samostalnost učenika. U današnjem modernom svijetu potrebno je znati se nalaziti u domaćinstvu kako bismo bili neovisni i znali se samostalno snaći u životnim situacijama. 

 Kroz različite radionice učenici koji pohađaju ovu aktivnost su naučili osnove šivanja, čišćenja kućanstva, izrađivanja različitih ukrasa i potrepština, pečenja jednostavnih poslastica kao što su obične palačinke, američke palačinke, vafli, ukusni kolač od jabuka, medenjaci i puno drugih zanimljivih stvari. Zbog trenutne situacije s Covid-19 i nemogućnosti održavanja pojedinih aktivnosti u školi, dosta njih je odrađeno kod kuće i dokumentirano fotografijama uz pomoć kojih namjeravamo izraditi foto album kojim bismo zabilježili najzanimljivije trenutke. Uz veliku volju, kreativnost i trud, ali i uz potporu roditelja, učenici su uspjeli odraditi većinu planiranih aktivnosti. 

U ovom božićnom razdoblju učenici su uz pomoć učiteljice engleskog jezika Dijane Mišević izradili božićne vjenčiće koji krase vrata učionica predmetne nastave i kuhinje. Zahvaljujem se roditeljima koji su doprinijeli ostvarenju ovih aktivnosti. Otac učenice Antonije Tešanović, 8.a,  je prema zadanim mjerama izradio drveno božićno drvce na koje smo ugravirali pojmove koji se odnose na temeljne vrijednosti kojih se trebamo držati ne samo u ovo doba, nego općenito tijekom života, a to su: mir, sreća, ljubav, radost, zdravlje i zajedništvo. Učenici su na maštovit način ukrasili drvce koje sada krasi hol naše škole.  

„Domaćinari“ su vrlo motivirani, spremni sudjelovati u izvedbi bilo koje teme kroz koju mogu izraziti svoju slobodu i kreativnost. Teme najčešće odabiremo po dogovoru. Vrlo nam je bitna ugodna atmosfera koja vlada tijekom sata, potiče se učeničko iskazivanje interesa za bilo koju temu te razvoj individualnosti i kreativnosti. Veselim se našim budućim zajedničkim radovima! 

Svima sretan i blagoslovljen Božić i uspješna Nova 2021. godina! 

Dijana Mišević 


Osnovna škola Ernestinovo