2021-10-29 12:16:41

Europski tjedan programiranje 2021

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

U školi smo obilježili s učenicama razredne i predmetne nastave.

    

 

Kodiranjem svojih najdražih računalnih igrica učenici razredne nastave obilježili su tjedan kodiranja. Dok je jedan dio učenika slagao blokove naredbi za igricu Minecraft, ostali su jednostavnim naredbama pokretali likove Snježnog kraljevstva ili stvarali igricu s ptičicom koja izbjegava prepreke. Osim toga, naši učenici su se okušali i u kodiranju bez računala. Slaganjem naredbi iz programskog jezika Scratch „pokretali” su neke učenike iz svog razreda. Učenicima je na kraju učiteljica informatike Marina Rotim dodijelila  cerifikat za uspješno kodiranje.

Učenici predmetne nastave s učiteljicom informatike, A. Leko, radili su s Micro:bitom i mbotom, kao i programiranje u Minecraft Education.

Više fotografija možete pogledati u foto -  galeriji škole

http://os-ernestinovo.skole.hr/galerija

 

   


Osnovna škola Ernestinovo