2022-05-24 11:00:00

TERENSKA NASTAVA U KOROĐGRAD /KOLOĐVAR

U ponedjeljak, 23. svibnja, učenici razredne i predmetne nastave otišli su na terensku nastavu koja se provodila na sportsko-rekreacijskom centru Zidine i utvrdi Kolođvar. Jedan veći broj učenika predmetne nastave biciklima je vozio rutu Ernestinovo – Kolođvar- Ernestinovo. Time smo ujedno sudjelovali svečanom otvorenju biciklističko-pješačke staze u Općini Ernestinovo. Otvorenje su popratili i mediji.

Cilj naše terenske nastave bio je ostvariti ishode pojednih predmeta (tjelesne i zdravstve kulture, prirode, biologije, geografije, povijesti, hrvatskog jezika),a posebno međupredmetne teme Održivi razvoj. Nastojali smo povezati ishode učenja iz više predmeta u izvornoj stvarnosti sa učenicima.

Učenici su sakupljali, razvrstavali i opisivali listove različitih biljnih vrsta, šetali poučnim stazama, osluškivali zvukove u prirodi i saznali nešto više o samoj utvrdi Kolođvar. Najviše nas se dojmio miris bazge koja je u punom cvatu. Uživali smo. Terensku nastavu smo zaključili sa natjecateljskim aktivnostima među razredima.

http://os-ernestinovo.skole.hr/galerija

Info:

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=91033#ixzz7U8Rc5wW8

https://youtu.be/14fHFPC7sGk?t=277

 

 

Ivana Kardo


Osnovna škola Ernestinovo