preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ernestinovo

vijesti

Bajke koje pomažu djeci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivančica Bulut, 22. 5. 2024. 08:57

Čitanjem se između djece i odraslih stvara posebna emocionalna veza koja utječe na razvoj osjećaja povjerenja i sigurnosti. Postoje brojne prednosti čitanja djetetu na glas kojima se aktivno razvija njegov vokabular, koncentracija, mašta, suosjećanje itd. Više o tome možete pročitati klikom na link ispod.

U knjizi Bajke koje pomažu djeci možete pronaći zanimljive priče koje nose odgojne poruke o tome kako pomoći djeci u svakodenvnim situacijama, emocionalnom i intelektualnom sazrijevanju i rastu.

 [više]

 Ivančica Bulut Gubić

Radno vrijeme

Svaki radni dan od 7:30 do 13:30

 

Što je psihologija?

Psihologija je znanost koja se bavi proučavanjem i predviđanjem ljudskog ponašanja. Psiholozi primjenjuju spoznaje o ljudskom ponašanju da bi riješili praktične probleme u životu ljudi.

 

Što radi školski psiholog?

U osnovnoj školi psiholog obavlja posao stručnog suradnika. Najčešći korisnici školskog psihologa su prije svega učenici. Osim toga, psiholog sudjeluje u radu s učiteljima i roditeljima u svrhu boljeg razumijevanja učenikovih potreba i ponašanja. Jedan od zadataka psihologa je psihološka procjena učenikovih mogućnosti te dijagnosticiranje specifičnih teškoća u učenju (poteškoće u učenju i pažnji, planiranje vremena, ispitna anksioznost).

Školski psiholozi bave se i unaprjeđivanjem postupaka odgoja, poučavanja i ocjenjivanja učenika te pomažu učenicima, nastavnicima i roditeljima razviti svoje potencijale i održati vlastito psihološko zdravlje. Također provode i programe prevencije nepoželjnih oblika ponašanja, programe za razvoj samopoštovanja, razvijanje kreativnosti, učenje socijalnih i emocionalnih vještina.

Zašto psiholog u školi?

Djetinjstvo i adolescencija specifičan su dio života. Tada dolazi do brojnih promjena: tjelesnih, kognitivnih, emocionalnih i socijalnih. Sva djeca prolaze kroz slične promjene, ali se s njima nose na različite načine. Upravo zato je mladim osobama potrebna briga, potpora i stalno usmjeravanje kako bi se razvili u zrele osobe.

Metode kojima se psiholog koristi?

Različiti testovi i upitnici

Razgovor

Crteži

Radionice u grupama ili razredima

                                                    Predavanja                                                                                 

Kako doći na razgovor?

Samoinicijativno

Prema preporuci (nastavnika, roditelja...)

Na poziv psihologa


Zakoni i pravilnici
Idemo u srednju !
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Ernestinovo / Školska 1 , HR-31215 Ernestinovo / os-ernestinovo.skole.hr / ured@os-ernestinovo.skole.hr
preskoči na navigaciju